Uppdaterat 2024-02-02

Årsmöte söndag 3 mars kl 13.00 å Skepparslövs Golfkrog

Liksom tidigare år inleder vi kl 13 med en måltid, och fortsätter kl 14 med kaffe och årsmötesförhandlingar och presentation av årets planerade aktiviteter.

Därefter får vi lyssna på ett föredrag av Lars Påhlsson, som berättar under temat ”Från Nobel till Lagerlöf och Picasso”.

Middagen består av salladsbuffé, varmrätt med fisk eller kött, lättöl eller vatten, kaffe och kaka. Vid anmälan anges önskemål om fisk- eller kötträtt. Kostnad inkl. bordsdryck öl eller vatten jämte kaffe och kaka kr 250.- per person. Eventuellt annan dryck kan beställas på plats och var och en betalar i så fall för
denna.

Var och en anmäler sitt deltagande till måltiden till sällskapets sekr. K G Jonsson tel. 0734-058322 eller mail kg.jonsson.osby@telia.com. Vid anmälan anges önskemål om kött eller fisk. För att underlätta kassörens arbete motses betalning i förskott till Sällskapets bankgiro 5696-7193 eller till swish 123 437 53 17. I undantagsfall kan kontantbetalning ske vid årsmötet. Anmälan och betalning senast den 26 februari.
Glöm ej att ange namn på deltagare!

Världsbokdag 23 April kl 13:30 i Sörby kyrkhus

Vi planerar liksom tidigare år att bjuda på ett intressant föredrag och en stunds trevlig samvaro i Sörby Kyrkhus. Vi gästas denna gång av Leif Börje Frid, ”Bokmorskan i Finja”, vilken kommer att berätta om sin verksamhet där han ger råd och bistår med hjälp för den som vill ge ut en bok.

Bussutfärd söndagen den 12 maj

Utfärden blir söndagen den 12 maj till Jämshög och det därvarande författarmuséet. Där blir det personlig guidning och information om Harry Martinson, Sven Edvin Salje och Pehr Thomasson. Detta museum har omfattande samlingar av skilda slag, vilka tidigare tillhört de olika författarna. Under uppehållet i författarmuséet blir det tillfälle för egen medhavd fika. Vi fortsätter därefter till det i Olofström belägna Kamera-, Galg- och Termosmuséet och även där får vi personlig guidning.
Därefter följer lunch på Nebbebodagården och sedan besök på det närbelägna industrimuséet, vilket har omfattande samlingar från inte minst Olofströms bruk där det blir glada igenkännanden av inte minst gamla välkända hushållsföremål.

Liksom tidigare år kommer vi att ta upp intresseanmälan under årsmötet. Är du intresserad av att delta, men inte kommer på årsmötet uppskattar vi om du meddelar K G Jonsson tel. 0734-058322 eller mail kg.jonsson.osby@telia.com. Vår planering av aktiviteten underlättas om vi vet ungefär hur många som tänker delta.

Information om deltagaravgift, övriga detaljer och slutlig anmälan kommer senare.

Sensommarutfärd i egna bilar söndagen den 25 augusti

Vi planerar att följa upp Olavi Olssons föredrag med ett besök på Hovdala. Mer info kommer senare. Boka in datumet.

Bok- och biblioteksmässan i Kristianstad

I början av september lär sannolikt även i år denna mässa arrangeras och vi räknar med att delta i detta evenemang. Det blir bokbord och information om vår verksamhet.

Berättardag preliminärt söndag den 20 oktober

Vi avser att även i år bjuda på ett föredrag och lite fika under den ljusa delen av dygnet en söndag i oktober. Mer info kommer senare.