Uppdaterat 2024-05-22

Bussutfärd söndagen den 12 maj

Sista dag för anmälan: 4 maj.

Turen går i år till Blekinge. Vi besöker författarmuséet i Jämshög där vi får guidning och information om bygdens författare Harry Martinson, Sven Edvin Salje och den idag tyvärr lite bortglömde Pehr Thomasson. Sistnämnde var på sin tid otroligt produktiv och rönte mycket stor uppskattning och gav ut ett anmärkningsvärt stort antal titlar, varav de flesta av historisk-romantisk karaktär. Alltså lite i stil med Cederborg. I muséet finns omfattande samlingar och minnen från dessa tre författare. Det blir även tid för egen medhavd fika. Färden fortsätter sedan till Olofström där vi besöker det därvarande Kamera-, Galg- och Termosmuséet och även där får vi guidning. Därefter blir det en god måltid på den närbelägna Nebbebodagården, vilken har en synnerligen intressant historia med sina ovanliga och fina målningar. Efter måltiden förflyttar vi oss till Olofströms industrimuseum. Där finner vi omfattande samlingar från Olofströms bruk och det blir säkert glada igenkännanden av många gamla och välkända bruksföremål.

Avfärd söndag 12/5 kl 08.00 från Österås parkering vid korsningen Hövdingegatan/Kringelvägen. Ta med egen fika. Beräknad återkomst vid 17-tiden.

Deltagaravgift per person: 550 kr, vilket inkluderar bussresa, måltid, guidningar och entréer. Anmälan senast 4/5 genom inbetalning till bankgiro 5696-7193 eller swish 123 437 53 17. Glöm ej ange deltagares namn. De som vid årsmötet gjorde intresseanmälan har säker plats medan för övriga gäller ”först till kvarn”

Sensommarutfärd i egna bilar söndagen den 25 augusti

Vi planerar att följa upp Olavi Olssons föredrag i höstas med ett besök på Hovdala. Mer info kommer senare. Boka in datumet.

Bok- och biblioteksmässan i Kristianstad

I början av september lär sannolikt även i år denna mässa arrangeras och vi räknar med att delta i detta evenemang. Det blir bokbord och information om vår verksamhet.

Berättardag preliminärt söndag den 20 oktober

Vi avser att även i år bjuda på ett föredrag och lite fika under den ljusa delen av dygnet en söndag i oktober. Mer info kommer senare.